Australie deel 1 - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Lisa Bierman - WaarBenJij.nu Australie deel 1 - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Lisa Bierman - WaarBenJij.nu

Australie deel 1

Door: Lisa

Blijf op de hoogte en volg Lisa

24 November 2010 | Australië, Airlie Beach

Lieve allemaal,

Het was natuurlijk weer leuk om al jullie lieve berichtjes te lezen. Ook de mensen van Spandersbosch wil ik graag bedanken voor de lieve berichtjes. Echt super leuk!

Weer een nieuw verhaal vanaf een andere plek. Ik ben inmiddels al een aantal weken in Australie en heb ook hier weer het één en ander meegemaakt. Ik ben de reis begonnen in Cairns. Dat ligt in het noorden van de oostkust. Helaas kan er in dit gedeelte niet gezwommen worden in de zee vanwege de krokodillen en de ‘dodelijke’ kwallen. Als optie hebben de Australiers overal zwembaden aan het strand gemaakt, zodat als nog optimaal geprofiteerd kan worden van de zon en het water.

De eerste indruk die ik had van het hostel waar ik verbleef was: O MY GOD! Moet ik HIER verblijven? Het zag er allemaal beetje vreemd en ongeorganiseerd uit, maar uiteindelijk heb ik er de tijd van mijn leven gehad. Er werden allerlei verschillende leuke dingen geregeld om met elkaar in contact te komen als filmavond, barbienight (bbq avond), crazy Monday en nog veel meer! Heb hier heel veel verschillende mensen leren kennen van verschillende nationaliteiten en een aantal ontmoet ik ook weer ergens verder op de reis.

De eerste excursie die ik heb geboekt is naar het regenwoud. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat het er de hele dag heeft geregend. Ondanks de regen was het er erg mooi. Ik heb veel van de natuur kunnen zien en tot mijn verbazing moet je niet bang zijn voor de dieren die er rondkruipen (als spinnen, slangen etc.), maar juist voor de planten. Sommige planten zijn dan ook veel gevaarlijker vanwege gif dat in de bladeren of naalden kan zitten. Verder hebben we ook verschillende watervallen bezocht en konden we in vier verschillende gebieden ook zelfs zwemmen. Eén van die gebieden had een rots dat perfect gebruikt kon worden als glijbaan. Een andere waterval die ik heb bezocht is nog al populair. Het is de milah milah waterval. Hier zijn onder andere een aantal videoclips opgenomen en de reclame van Herbal Shampoo. We konden het dan ook niet laten om even voor de camera te poseren en te doen alsof wij de herbaldame waren in de reclame;).

Een andere excursie die ik vanuit Cairns heb geboekt is naar Great Barrier Reef. We zijn daar per zeilboot heen gegaan. Great Barrier reef is een groot stuk “reef” in de zee met allemaal koraal, prachtige vissen (o.a. Nemo, de oranje en wit gekleurde vis van de animatiefilm) en andere mooie zeedieren. Toen we met de zeilboot op de juiste plek aangekomen waren, gingen we met snorkels onder water alles bekijken. Het was echt prachtig om te zien. Helaas heb ik hier geen foto’s van kunnen maken, want me camera is niet waterdicht. Ook onderwatercamera’s stellen je teleur. Je moet het namelijk in het echt zien! Na een tijdje gesnorkeld te hebben, wilde ik de boot weer op. Rara wat zwom er precies bij het trappetje van de boot….. een HAAAI! De haaien waren ongeveer een meter groot en bijten soms. Als ze bijten doet dat niet heel erg pijn, maar het kan wel heel erg gaan jeuken. Wanneer ik de eerste haai zag ben ik dus meteen de boot opgesprongen en niet meer terug het water ingegaan. We zijn ook met de boot naar een eiland gegaan genaamd Green Island. Je raadt het al… Het was er erg groen en heel mooi. Na het bezoek van Green Island zijn we weer terug gezeild naar de haven. Het was echt een super mooie excursie en zeker de moeite waard!

Na genoeg van Cairns te hebben gezien ben ik met een speciaal soort bus voor backpackers (OZ Experience) naar een andere plaats gegaan, genaamd Mission Beach. Een rustig plaatsje waar ik 2 overnachtingen had. Onderweg naar Mission Beach, hebben we nog een tussenstop gemaakt bij een krokodillenfarm. Daar heb ik mijn angsten overwonnen door een babykrokodil van 2 jaar vast te houden, een slang om me nek en nog meer gekke dieren. We hebben hier gezien hoe de krokodillen gevoerd worden en hoe gevaarlijk krokodillen kunnen zijn. Ook hebben we een kijkje kunnen nemen bij de Australische vriend ‘de kangaroe’. De kangaroe mochten we zelf voeren. Ik heb inmiddels ook al kangaroe gegeten en het lijkt eigenlijk gewoon op normaal vlees van een koe of varken. Best lekker dus!

Na Mission Beach ben ik met de bus door naar Townsville gegaan. Townsville is vooral bekend om de industrie. Het is niet echt een heel bijzondere stad, wat voor mij de perfecte gelegenheid was om even wat minder geld uit te geven. Na een tijdje hier te hebben doorgebracht ben ik naar Magnetic Island gegaan. Een heel mooi eiland. Ik heb hier een auto gehuurd met een aantal andere om op die manier het eiland te verkennen. We hebben onder andere koala’s in het wild gespot. Het hostel waar ik verbleef was één groot feest ’s avonds. Elke avond van 6 tot 7 konden de dames die de ladydorm hadden geboekt gratis champagne drinken en één van de avonden was een ladiesnight. Ook de heren deden erg enthousiast mee met de ladiesnight.

Iets anders wat door geheel Australië erg populair is onder de backpackers is goon. De goedkoopste en smerigste wijn die er maar bestaat. Gek genoeg koopt iedereen het, omdat je voor ongeveer 10dollar 4liter krijgt. Voor al het andere alcohol betaal je echt de hoofdprijs hier. Jullie begrijpen dan ook wel dat deze troep je enorme katers kan bezorgen.

Voor de komende periode staat op de planning om naar Whitsundays en Fraser Island te gaan. Ook verblijf ik in december voor een weekje bij een familie in Pomona en ga ik het Australische gezinsleven verkennen. Mochten jullie geintresseerd zijn…mijn ouders hebben het adres. Voor de mensen van Spandersbosch: Ik verblijf bij het nichtje van Lucas de Rooij;)

Dat was het dan weer voorlopig! Ik ben inmiddels bereikbaar op dit nummer: 0061434263438. Het is een mobiel nummer in Australië. Ik ben zelf nog even aan het uitzoeken hoe het allemaal werkt, want ik kan hier nog niet mee terug smsen naar Nederlandse nummers.

Foto link: http://picasaweb.google.com/lisabierman88

Tot snel weer!

Liefs uit Airlie Beach, Australie

• 24 November 2010 - 11:37

Nico Bierman:

Hoi Lisa,

Ik zie dat jij het prima naar je zin hebt. Ga zo door, geniet ervan...

groetjes,
    Nico

• 24 November 2010 - 11:47

Marjo:

hi lisa

zat net achter de computer toen je verhaal binnen kwam.
    wat een stoere meid ben je ik ken je niet meer terug bijna.
    wat heb je t naar je zin he dat laten de foto,s goed zien hoor.
    wist niet dat wendy in zaken zat haha.
    en die barbie auto is ook te leuk he.
    ik kijk uit naar je volgende verslag.
    nog een hele fijne tijd en tot dan

groetjes
    marjo

• 24 November 2010 - 12:13

Seema:

Hoooooooi Lies,

Ik sluit me wel een beetje aan bij bovenstaande opmerking van Marjo, wat ben jij een stoere meid zeg, had het allemaal niet achter je gezocht om eerlijk te zijn. En ik ben ook zooooo jaloers!!! Geniet ervan en je weet het hé? Doe voorzichtig!
    Wat zijn je plannen met kerst en oud en nieuw?

Geniet!! xxx

• 24 November 2010 - 12:37

Anita:

wat een bekend telefoonnummer ;) top om je verhaal weer te lezen, alsof ik weer even terug ben! Ga nu je foto's kijken ;)

• 24 November 2010 - 13:48

Monique:

Hé Lisa,
    Hier dan eindelijk een berichtje van mij/ons! Geniet mee op afstand welliswaar, van je super reis,ben positief jaloers!!Bijna alles bevalt me wel behalve de dieren die op je schouders leunden...! Geniet vooral verder en laat ons vooral meegenieten van alles. Dikke X de Bundy's van de Lange Heul.

• 24 November 2010 - 14:36

Zusjee:

HAAI ZUS,

Wat een mooie foto's en verhalen. Jammer dat het telefoneren minder ging maar vond het super leuk dat je het deed. Heb je die foto voor mij gemaakt? HAHA! Heb je er lekker gegeten?

Mijn verjaardagsfeestje is zaterdag en vrijdag komt Charlot al.
    Van Angelo heb ik een heel mooi zwart jurkje gehad vet lief. Verder hoor je alles nog wel. Heel veel plezier verder en ben benieuwd naar het volgende verslag.

Kusss je zusjeee

• 24 November 2010 - 15:02

Ruurd Van Der Brugge:

Hoi Lisa, Leuk te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Australie.
    Wij, Marlene en ik, zijn er 9 jaar geleden geweest. We hebben toen vanuit Sydney via Melborn Adelaid, Uluru, ALice Springs en Darwin een rondreis gemaakt.
    Op veel plaatsen hadden wij ook het gevoel, moeten we hier oivernachten? Meestal viel het wel mee. Veel plekken deden ons aan de jaren vijftig in Nederland denken. Wel een heel fascinerend land met uiterst vriendelijke mensen.
    Geniet er van,

groeten Ruurd en Marlene.

• 24 November 2010 - 15:41

Mama.:

Lieve Lisa,

Meissie, ik moet gewoon huilen dat ik jou zo zie. Ik ben zooo ontzettend trots op je!!
    Dat jij dit allemaal durft, spinnen, waar je thuis je vader voor uit zijn bed roept, enge beesten, daar moest je niks van hebben, en nu!!!!!
    Je verhaal heb ik weer met plezier gelezen en ben blij dat je niet alleen ben.
    Lieverd, hoop je gauw weer ff te spreken.

Dikke kus, mama xx.

P.S. er is een pakje voor je onderweg van de Sint!

• 24 November 2010 - 15:51

Richard:

Haaaai nichtje,

Handig dat ik je reisverslag kan lezen tussen het schoenen vekopen door.
    Kan je niet zo'n krokodil voor me meenemen,kan ik mooie laarzen voor je van maken!!

Gelukkig zie ik je ook af en toe zonder glas op een foto. Je bent ook echt een nichtje van me haha.

Veel plezier daar en kijk uit naar je volgende verslag.

Dikke kus

• 24 November 2010 - 15:58

Papa:

mooie foto,s moppie en wat een avonturen.doe voorzichtig en blijf genieten.

• 24 November 2010 - 16:49

Karin:

neem 2 krokodillen mee wil ook een tas!!! gaaf he een slang om je nek! wat een mooie natuur daar wil zo naar je toekomen! doe voorzichtig maar vooral geniet ervan!!
    Dikke kus karin

• 24 November 2010 - 17:37

Irma:

Hey Lisa,

Geweldig verslag en foto's! Je ziet dat je ervan geniet en dat je het naar je zin hebt! Ga zo door, kijk uit voor haaien....

Groetjes Irma

• 24 November 2010 - 17:37

Leonie:

Hey Lisa,

Zo te lezen heb je het nog enorm naar je zin. Wat een leuk verhaal weer en wat een mooie/leuke foto's.

Geniet ze ervan en kijk weer uit naar je volgende verhaal.

-xxx- Leonie

• 24 November 2010 - 18:58

Natasja:

Lieve Dappere Nichtje van me,

Jeetje wat ontzettend stoer wat je allemaal doet zeg echt helemaal top!!!

en al die rare enge spinnen bbrrrr
    maar die haai was ook niet niks zeg, allemachtig je hebt er goed aan gedaan om dat water dus niet meer in te gaan.Wat een geweldige foto's en wat zie je er goed uit zeg.Leuk dat je ook zoveel met andere mensen om gaat.
    Nou lieffie voorzichtig en tot je volgende verslag maar weer.
    Kusje van Sem en van ons natuurlijk

• 24 November 2010 - 20:21

Yvonne:

Hallo lieve schat

Wat heb jij het naar je zin zeg dat kan je zien aan al die mooie foto,s.Ik ken je ook niet meer terug met al die rare beesten.Leuk dat je ook gezellige mensen om je heen hebt.Geniet er lekker van en ik zit weer met smart op je volgende verslag te wachtenn

EEN HELE DIKKE NATTE KUS EN GOED UITKIJKEN
    XXX

• 24 November 2010 - 22:22

Mieke:

wat maak je toch een hoop mee.
    geniet er van
    en een tas, die wil ik wel!!

• 24 November 2010 - 23:53

Sander Fox:

Hee lisa!!:D Super vette verhalen allemaal! Dat wil ik ook... (jaloers) en ik maar druk in de weer een afstudeerstage te zoeken :( Wanneer komen je foto's>?? Ik ben zo benieuwd hoe het eruit ziet en wie je allemaal ontmoet!

Nou succes nog verder met reizen en zie het wel tegemoet!

XXX(L)

• 25 November 2010 - 09:54

Daphne:

Woow Lies, wat een ontzettend gave, mooie verhalen! het is echt super om het allemaal te lezen. Ik heb mijn trouwalbum binnen! Ik zal je van het weekeind vast een aantal foto's doorsturen!

Meis geniet er heel erg van! En ik spreek je snel (L) dikke kus

• 25 November 2010 - 10:33

Paulien:

Hi meid,

Wat supergaaf weer! Mooie foto's ook, ik herkende die waterval direct van de reclame! Vet grappig. Blijf lekker genieten en doe veel onvergetelijke ervaringen op! VOor je het weet ben je alweer terug....

Dikke kus ook van Zair!

Hugo:

hadielisa,

• 25 November 2010 - 19:31

Hadielisa:

En weer zo'n leuk verhaal met mooie foto's. Het genieten straalt er vanaf en wij, arme thuisblijvers, genieten mee. Heel goed dat je zoveel verschillende dingen doet en daar vooral mee doorgaan. Ik kijk alweer uit naar je volgende belevenissen.
    Veel plezier!
    Hugo.

• 26 November 2010 - 22:22

Robert:

Hey Lisa, how are ya?

Ik kijk nu al weer uit naar Australië deel 2!-)
    Nog een hele fijne tijd in Oz.

Greetz, Robert

• 28 November 2010 - 20:11

Ans & Lucas:

Hoi Lisa, Heerlijk meid dat je het naar je zin hebt. Momenteel is het in Nederland aan het winteren, iets wat ze in Australie nauwelijks kennen. Zaterdag tijdens het golfen een fikse sneeuwbui op onze petten (en 2 onvindbare ballen. Ik begrijp dat je nu onderweg bent naar Simone & kids. Mijn oudste broer Gerard en z'n vrouw Ineke (haar vader en moeder) zijn daar momenteel ook. Dus het wordt vast een gezelige drukte.
    Doe de familie de hartelijke groeten.
    Dikke kus, Ans & Lucas

• 28 November 2010 - 21:12

Opa Bierman:

Hallo Lisa
    Ik had al gereageerd op je verslag maar ik zie het niet staan, dus heb het zeker verkeerd gedaan, ik heb weer genoten van je verslag en je foto's geweldig wat je allemaal meemaakt.Met mijn twee achter kleinkinderen gaat het ook goed en beginnen al te groeien.
    De hartelijke groeten van Opa

• 30 November 2010 - 12:49

Overburen Op 344:

Lisa ,je doet 't fantastisch daar .Hou vol blijf genieten van zoveel unieks !

• 01 December 2010 - 14:06

Ben & Marion:

haaiiii Lisa,

Je bent nu alweer een tijdje onderweg, we Hebben je verslag weer met veel plezier gelezen, niet de indruk dat jij je daar verveeld, waar jij je eigenlijk voor je vertrek best een beetje zorgen over maakte.
    zie nog veel mooie dingen en nog veel lol.
    Liefs,
    Ben en Marion.

• 01 December 2010 - 14:23

Oma.:

Lieve Lisa,

Lisa, lisa, wat zie je toch veel.
    Ik ben trots op je.
    Neem maar veel foto's mee terug.
    Heel veel plezier met Kert en Nieuw Jaar en niet te veel drinken!!!
    Ik neem er wel een voor jou want dan hoef je die niet op te drinken.
    Heel veel plezier nog.

Dikke kus, oma.

• 06 December 2010 - 19:32

Tante Paula:

Lieve lisa

Wat leuk allemaal,je maakt wel wat mee zeg.Het is hier volop winter, daar heb jij geen last van gelukkig
    Geniet er lekker van en een dikke kus
    paula en gerard

• 12 December 2010 - 09:47

Herman En Sonja:

Lieve Lisa,

Wat een stoere nicht hebben we zeg!!! We hebben de foto's gezien bij Jen op de laptop wat gaaf zeg. En wat durf je veel te doen!!!! Je hebt ook al zo veel gezien en gedaan.We hebben je verslag weer met plezier gelezen.
    Nou geniet van alles lieverd.

De groetjes uit het Gooise Laren,
    Herman en Sonja

• 13 December 2010 - 16:28

Michelle:

Hoi Lisa,

Jeeetje ik heb dit verslag totaaaaaal gemist! :O Ik kreeg anders altijd een e-mail maar op één of andere rare wijze nu niet!

Wat beleef je toch allemaal mooie en spannende dingen! Echt superknap...

Geniet er lekker van en doe voorzichtig!!

Liefs Michelle

• 18 December 2010 - 14:05

Mieke:

je verjaardag vieren ver van hier!
    maakt er wat van...

• 19 December 2010 - 07:58

Papa:

gefeliciteerd moppie

• 19 December 2010 - 17:57

Leraar Mondharp:

Hoi Lisa,

Ik keek op je webpagina om te kijken of je een nieuw verhaal had geschreven en zag ook meteen dat je vandaag jarig bent. Van harte gefeliciteerd! Hopelijk kun je het op gepaste wijze vieren...
    Je hebt weer mooie ervaringen opgedaan en schitterdende dingen gezien en gedaan. Blijf genieten, hier is het gemiddeld -5 en er ligt 20cm sneeuw....
    Zoals gewwonlijk ben ik weer benieuwd naar de volgende lading supermooie foto's.
    Zet 'm op en de groeten,
    Marijn

• 20 December 2010 - 17:20

Erik E:

Hoi Lisa, Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk om te lezen dat het allemaal prachtig gaat. Hou vol, Have fun and Merry Christmas and a Happy New Year.
    Erik

• 30 December 2010 - 15:23

Docent Neusfluit:

Hey Lisa,

Fijne jaarwisseling en reis veilig in 2011!
    Groet,

Marijn