Het mooie Thailand
Door: Lisa
Blijf op de hoogte en volg Lisa
28 Oktober 2010 | Singapore, Singapore
Lieve allemaal,
Bedankt voor al jullie lieve berichtjes weer. Echt super leuk om jullie reacties te lezen. Azië is inmiddels bijna achter de rug….
Het begon meteen al goed... Ik was iets later dan verwacht op het vliegveld in Shanghai en nergens stond aangegeven welke kant ik op moest om in te checken. Ik ben het dus gaan vragen en werd van het kastje naar de muur gestuurd. Toen ben ik maar op richtingsgevoel afgegaan, want de tijd begon te dringen. Gelukkig heeft dat me niet in de steek gelaten en kwam ik na lang wandelen bij de juiste incheckbalie. Eenmaal veilig geland in Bangkok ben ik met de taxi naar mijn hostel gegaan. Ook dat was met een toeristische route. Ik vroeg van te voren aan die man of ie wist waar het is en hij zei ja. Vervolgens kijkt hij me wazig aan na een tijdje gereden te hebben en zegt hij dat hij niet weet waar het is. WAT een gedoe… Heb de chauffeur de auto uitgestuurd om het te gaan vragen en GELUKKIG wist die man, waar hij het aan vroeg, het wel. Uiteindelijk kwam ik een uur later dan verwacht (midden in de nacht) in me hostel aan en ben ik lekker gaan slapen.
Volgende dag ben ik met een groep van 2 jongens en 2 meiden opgetrokken en hebben we een beetje door de stad gewandeld. Uiteindelijk ben ik een week met deze mensen opgetrokken. We hebben samen veel gezien in Bangkok. Onder andere verschillende tempels, floating market (een markt aan het water op boten waar eten klaargemaakt wordt), we zijn met een bootje gevaren, met de skytrain geweest, hebben het paleis gezien en zelfs een opstand gezien tegen de regering van Thailand. Een grote straat was afgezet, overal politie en alle mensen droegen rode t-shirts. Dit omdat ze graag democratie willen.
Na drie dagen Bangkok heb je eigenlijk alles wel gezien en ben ik met diezelfde groep met de nachtbus naar Chiang Mai gegaan. Chiang Mai is een plaats in het noorden van Thailand. We hebben daar een trekking-tour geboekt van 3 dagen en 2 nachten. Ik ben samen met twee Fransen en vier Duitsers de tocht gaan doen. En ja…Het klinkt vreselijk Fransen en Duitsers, maar het was echt heel gezellig! De eerste dag zijn we naar een markt gegaan om nog wat onvoorziene inkopen te doen en vervolgens door de bergen en bossen naar een heetwaterbron gewandeld. Dat was heel apart om te zien. Na een paar uur wandelen kwamen we aan in een dorpje in de bergen waar onze verblijfplaats was. Dat was dan ook allemaal erg primitief. Je sliep op een kleedje (op de grond dus), geen heet water enzovoort. Ik denk dat de foto’s wel genoeg zeggen… De tweede dag zijn we tot 1200m hoog gewandeld waar we een prachtig uitzicht hadden. Daarna weer naar beneden gelopen en was het tijd om olifant te rijden. Dat was erg indrukwekkend om te zien en vooral dat de olifanten zo goed luisterde naar de mensen die hun trainen. Een olifant kan ongeveer 100 jaar oud worden en wij hadden er één van 19 jaar. Gemiddeld duurt het 5 jaar voordat een olifant goed getraind is en bereden kan worden door toeristen. Na de trip op de olifant moesten we nog een klein stukje wandelen en kwamen we aan op onze tweede verblijfplaats. Dit keer hadden we niet alleen, koud water en harde ondergrond om op te slapen, maar er was ook geen elektriciteit. Al met al was het allemaal wel heel gezellig en zeer leuk om eens te ervaren hoe die mensen daar leven. De laatste dag zijn we gaan raften. Dat vond ik dan ook het leukste van de trip. Wat ook nog wel mooi is om te vertellen is dat één iemand is afgehaakt de tweede dag. De grootste, stoerste jongen (Duitser) kon het ongedierte niet meer aan en flipte de eerste nacht volledig. Jaa…er is veel ongedierte, maar dat weet je van te voren en daar moet je je maar overheen zitten denk ik. Lijkt me nog al logisch als je de jungle ingaat dat daar spinnen, slangen en andere insecten zitten. Dat was DE giller van de hele trip, haha. Toen we terug kwamen van de trip was iedereen kapot! Het was zeer vermoeiend en heb er ook behoorlijk wat spierpijn aan overgehouden, maar dat was het zeker waard.
Eenmaal terug op de bewoonde wereld in Chiang Mai heb ik een scooter gehuurd met 3 andere en zijn we zelfstandig de stad gaan verkennen. Na deze dag ging ieder voor zich verder en ben ik naar Phuket gevlogen om daar een beetje bij te komen. Phuket is erg toeristisch en is op sommige plaatsen vooral bekend om de sexindustrie. Het is dan ook erg populair bij de mannen. Je vindt er namelijk alleen maar Thaise meiden of ladyboys en het is niet altijd even makkelijk om te zien of het een ladyboy is of niet. Wat ook wel grappig is, is dat je als blanke een hoge status heb daar. En niet alleen omdat je blank bent, maar ook lang in vergelijking met de gemiddelde Thai. De meiden daar doen dan ook erg hun best om ontiegelijk hoge hakken aan te trekken en hun gezicht wit te poederen. En wij maar allemaal op vakantie naar de zon om bruin te worden…
Ik heb overigens geen last gehad van het slechte weer en de overstromingen in Thailand. Ik was net op tijd weg uit het noorden. Lucky me! Na een paar dagen Phuket ben ik doorgevolgen naar Singapore, waar ik 3 dagen ben in totaal. Singapore is een erg mooie en vooral een hele schone stad. Ik heb helaas niet zoveel tijd om heel veel van de stad te zien en ben vooral bezig met voorbereiden voor Australie. Over een paar uur vertrek ik namelijk al naar Australie en ben erg benieuwd wat me daar allemaal te wachten staat!
De link naar de foto’s:
Heel veel liefs uit Singapore!
p.s. Ik ben alweer ruim een maand weg! Wat gaat de tijd toch snel!
De link naar de foto’s:
Heel veel liefs uit Singapore!
p.s. Ik ben alweer ruim een maand weg! Wat gaat de tijd toch snel!
28 Oktober 2010 - 07:58
Daphne:
woow wat een ervaring:) Het komt bij mij allemaal weer boven als ik jou verslagen lees!
Geniet er heerlijk van meis! -
28 Oktober 2010 - 07:59
Wang:
Cool dat je de trekking-tour hebt gedaan. Mooie foto's ook! Ik ben jaloers op je trip :) Veel plezier in Australie! -
28 Oktober 2010 - 08:04
Peter Pluer:
Mooie foto's Lisa! Vooral die van jou met Kleinduimpje!! And now... you're going down, down, down under! x -
28 Oktober 2010 - 08:25
Marlene En Ruurd Vd :
Lieve Lisa,
Heerlijk als ik al je verhalen lees. Je ziet hoe we verwend zijn in Nederland. Maar zelfs het primitieve went snel.Australie is een heerlijk land, wij zijn er ook door getrokken. No hurry no worry. Leuk dat we iedere keer van je horen. Geniet. groeten Marlene en Ruurd. -
28 Oktober 2010 - 08:26
Anita:
WOOOWie wat een avontuur weer!!! Ik ga nu je foto's bekijken (onder werktijd ja......)
Veel plezier in Ozzie!
xxxx -
28 Oktober 2010 - 08:35
Leonie:
Wat een mooie foto's en wat een gave dingen heb je gedaan. Leuk dat je daar met die mensen kon optrekken.
Veel plezier in Australie en geniet ervan!! -
28 Oktober 2010 - 09:20
Melissa:
Hey schat!
Ik heb echt weer genoten van je verslag en je foto's! (onder werktijd hehe) Wat een prachtige foto's trouwens! Die gebouwen en al die Buddha's zo vet! Maar wat een armoede ook daar!
Heel erg veel plezier in Australie, spreek je snel! Het gaat inderdaad al snel.. alweer een maand geleden dat je wegging:(
Ik mis je..
Dikke kus -
28 Oktober 2010 - 09:30
Mama:
lieve Lisa,
Wat is het weer een mooi verslag. Gelukkig spreken wij elkaar regelmatig want anders houden je vader en moeder het niet uit, haha!!
De foto's zijn ook erg mooi. Die tor of wat het ook mag wezen staat niet op jou hand!!!
Ik ben super trots op je.
Meissie, heel veel plezier in Australië en hoop je gauw weer te spreken.
Dikke kus, mama xxx. -
28 Oktober 2010 - 11:22
Yvonne:
Wat een verhaal weer en die foto,s PRACHTIG.Nou gelukkig ben je lekker bijdehand want ik zou al helemaal in paniek raken daar op het vliegveld.En wat die jongen betreft IK GEEF HEM GROOT GELIJK IK WAS ER NIET EENS INGEGAAN HAHAHAHA.Lisa je bent echt de GROOTSTE KANJER die ik ken.Dat had ik nooit van jou verwacht.EEN HELE DIKKE KUS DAAR VOOR.Ga nu lekker genieten van je volgende trip de angst van mijn en je moeder is nu voorbij haahahaha.Heel erg veel plezier en de groetjes van ons allemaal en een kusje van Silvano.En je weet het he......UITKIJKEN.DAG SCHAT -
28 Oktober 2010 - 11:36
Hugo:
Heel leuk verslag en dito foto's. Bedankt. Veel van mijn eigen reiservaringen komen weer boven drijven. Geniet verder nog van al het moois dat komen gaat.
Hugo. -
28 Oktober 2010 - 11:48
Karin:
hoi lisa zo te zien aan de mooie fotos verveel je je niet! het ziet er allemaal even prachtig uit! Ik ben jaloers op wat je allemaal onderneemt. Nu van de torren naar kangaroes! heel veel plezier weer in down under! dikke kus van Ad en Karin -
28 Oktober 2010 - 14:26
Irma:
Leuk verslag en ook leuk om te lezen dat je op plekken bent geweest waar ik ook ben geweest!
De foto's zijn ook toppie!
Veel plezier in Australie en tot het volgende verslag!
Dikke kus Irma -
28 Oktober 2010 - 15:07
Papa:
Geweldig wijffie. -
28 Oktober 2010 - 15:20
ZUSJEE:
sooo wat een verhalen weer super leuk joh. ik zeg tot op skype haha!
KUS ene zoals papa het zegt geweldig wijfie -
28 Oktober 2010 - 19:22
Doyna:
Wat gaaaaaaaf heej en mooie foto's ook!
Wat een ervaring zeg :D
Lisa,
Wat een ervaringen doe je op. Geweldig. Veel plezier verder -
28 Oktober 2010 - 22:21
Robert:
Herkenbare plekken in Bangkok, o.a. het Democracy Monument waaruit ik 2 jaar geleden op uit keek vanuit mijn hotel. Alle goeds in Australië!
Veel liefs, Robert
29 Oktober 2010 - 07:39
Ben & Marion:
Hallo Lisa,
Gelukkig heb jij geen last gehad van het slechte weer in tailand, en heb je daar zo te lezen een leuke tijd gehad prima zo,hopelijk wordt down under net zo mooi en spannend veel plezier daar.
maar wat heb jij tegen fransen en duitsers?
ok. fransen vind ik ook een... volk maar duitsers vallen wel mee.
grussen aus die heimat,
veel liefs Ben & Marion.
29 Oktober 2010 - 10:44
Danny S:
Wat een mooie verhalen! Geniet er maar van, hier mis je niks! X -
29 Oktober 2010 - 14:35
Marjo:
hi lisa
wat een super tijd heb je en wat beleef je veel he.
van thailand herken ik wel dingen daar zijn wij 8 jaar terug geweest en ook op een olifant gereden.nu op naar down under ben jaloers op je haha
geniet ervan -
29 Oktober 2010 - 14:41
Bart:
Wat een schitterende foto's.. En je zal je nog wel meer gaan verbazen over reizende buitenlanders. Zijn erg leuke mensen :).
Veel plezier in aussie country!! -
29 Oktober 2010 - 14:49
Nelleke Van Aken:
Wat een geweldig reisverslag weer Lisa geweldig om te lezen. En wat een prachtige foto's een ervaring die niemand jou kan afnemen, nou van het ongedierte op naar de kangeroes heel veel plezier uit het koude Almere en genieten he -
29 Oktober 2010 - 15:09
Mieke:
geniet er maar van.
en nu op naar de kangeroe's.
29 Oktober 2010 - 16:18
Hallo Lisa:
Geweldig weer iets van je te horen. Als ik het reisverslag lees heb je het nog steeds naar je zin.Ik was afgelopen weekend bij mijn zus in Haaksbergen en heb het adres aan haar gegeven De foto's zijn ook erg mooi ik wens je nog heel veel plezier en voor de verdere dagen een goede reis. Heel veel groeten van Opa -
29 Oktober 2010 - 16:24
Opa:
Hallo Lisa, zoals je al gemerkt heb heb ik een fout gemaakt in het eerste berichtje bij naam :heb ik jou naam ingevoerd in plaats van de mijnemaar dat zal je wil gemerkt hebben nogmaals de groeten van Opa -
29 Oktober 2010 - 17:59
Jennifer:
hoi lisa,
jeetje wat gaaf zeg allemaal vind het echt geweldig van je dat je dit doet.
maar die foto van die spin oh ik zou het echt in me broek doen hahaha.
nou nichtje geniet er maar weer lekker van.
hele dikke kus
jennifer marc en thijmen -
30 Oktober 2010 - 10:56
Tante Riet:
HalloL Lisa
Wat een ervaring om zo rond te trekken
Ik geniet van je reis verslag ik ben in Sept nog 4 weken in Canada geweest bij Oom Joop en Tante Hannie
H G van Tante Riet nog even de zuster van Opa
hahahahaha -
30 Oktober 2010 - 12:24
Hetty En Theo:
hoi lisa
wat een bijzonder verhaal toch weer zoals met taxi chauffeur en spinnen en slangen bah.
zo te horen gaat het gelukkig goed met je , mooie foto's theo vond de heineken foto prachtig. ook mooi hoe parasols beschilderd worden. en de zand sculpturen.
veel plezier in australie
doe opnieuw voorzichtig
en we horen weer van je.
xxx van ons. -
31 Oktober 2010 - 11:33
Paulien:
Jeetje meid, wat maak jij mee! Wat gaaf dat je op een olifant gezeten hebt! Jij kan straks een mooi lijstje maken, kameel, olifant haha!
Heel veel plezier in Ozzie en ik lees je verslagen met plezier!
Dikke kus! -
31 Oktober 2010 - 14:38
Paula Gerard Wil:
Lieve Lisa
Je verslag was top.Je oude Tantes hebben er van genoten liefs van ons allemaal Dikke Kus -
31 Oktober 2010 - 17:41
Michella:
Lieve Lisa,
Wat ontzettend leuk om de berichten te lezen en natuurlijk ook om foto's te bekijken.. Zo te lezen heb je het erg naar je zin, geniet er nog van en doe voorzichtig!
xxx -
02 November 2010 - 14:19
Herman En Sonja:
Lieve Lisa,
Wat een belevenis allemaal voor je zeg.We vinden het reuze stoer van je dat je zo ondernemend bent en alles durft!!! Wat een leuk reisverslag weer zeg.Mama houdt ons op de hoogte door alles uit te printen en naar ons op te sturen per post.Super leuk.
Dikke kus en nog heel veel plezier.En voorzichtig zijn hé.
Liefs Herman en Sonja -
03 November 2010 - 21:56
Ida:
Hoi Lisa,
Wat een avontuur! Mooie foto's en leuke verhalen ben benieuwd naar je australie-verslag! Wens je alle goeds, liefs Ida. -
06 November 2010 - 12:47
Overbuurman Van 344:
Lisa , prachtig werk ,jij durft tenminste . Ga zo door ,groeten fam. Hulsegge -
06 November 2010 - 17:33
Jeffrey Hendriks:
Heey super stoere Lisa!
Wat een avontuur joh! erg leuk om te lezen wat je allemaal ervaren hebt:D
Vind de foto's echt prachtig!! techneut dat ik ben is eerste waar ik aan denk wat zal al dat hout/beelden werk versieringen maken etc een onzettende arbeidsbelasting zijn;) maar het ziet er dan ook geweldig uit.
Vind je echt geweldig dat je het lef hebt om zon hele trip in je uppie(ja je bent ook wel met reisgenoten maar toch) te maken.
Heel veel plezier komende weken en ik ga je reis als ik er aan denk zoals op dit moment zeker in de gaten houden:)
Grtz x Jeffrey(vijos).
09 November 2010 - 09:27
Wim Natasja Sem:
Lieve Stoere Chick,
Jeetje mikkie zeg, wat maak jij veel mee zeg echt heel gaaf,maar ook best spannend hoor hihihi en al die beestjesVooral die spinnen) dan iieee je hebt toch wel duck tape mee om s'avonds over je mond te plakken hé hihihihi
We vinden het echt heel stoer dat je dit zo maar allemaal doet hoor.
Erg leuk om elke keer je verslag te lezen, je houdt ons goed op de hoogte.Ook super gaaf al je foto's.
En nu dan Australië !! Ben zo benieuwd hoe het daar is voor je.
Nou lieverd heel veel plezier en voorzichtig hé.
Dikke kuzzzz van ons -
11 November 2010 - 16:41
Oma:
Lieve Lisa,
Hoe is het met je, meissie?
Ik heb net gegeten bij papa en mama en daarna heb ik je foto's gezien.
Wat zijn ze mooi!!
De groetjes en nog heel veel plezier met je tocht door Australië.
Veel lief, oma.
P.S, jammer dat je zaterdag niet bij het etentje kan zijn. -
13 November 2010 - 22:59
Ria:
Hoi
Eindelijk kan ik reageren, kon je niet vinden op internet, je moeder heeft mij nu de juiste link gestuurd!! Geweldig om te zien hoe je van je reis geniet, zoiets mee te maken moet geweldig zijn!! Meisje doe voorzichtig en geniet ervan !!
Dikke kus -
14 November 2010 - 17:05
Erik Endert:
Hoi Lisa,
Waarom weet ik niet, maar was nog steeds niet toegekomen om je reis te volgen. Wat ik lees, is het allemaal lekker spannend en avontuurlijk. Nu dus in Australie. Thecla en ik wensen je nog veel plezier. Blijf gezond.
Erik -
15 November 2010 - 11:45
Docent Neusfluit:
Hoi Lisa, leuk dat je online verslag doet van je reisavonturen! Leuk geschreven en volgens mij heb je een supertijd! Mooie dingen zien en doen, veel ervaringen. Mooie foto's ook! Geniet van je reis. Wij gaan hier de koude winter in en volgens mij word je een beetje gemist op het clubhuis, maar daar zou ik mij maar niet te druk over maken ;))) Wat je nu doet is KICK ASS VET! Ik blijf je een beetje volgen en ben benieuwd naar de volgende lading foto's.
Groeten,
Marijn vd golf