China
Door: Lisa
Blijf op de hoogte en volg Lisa
08 Oktober 2010 | China, Shanghai
Lieve allemaal!
Hier is dan mijn eerste verhaal vanuit China. Zoals de meeste van jullie wel weten logeer ik bij Reinier (oorspronkelijk uit Bussum) en zijn vriendin Carolyn (Chinees). Ik zit hier inmiddels 10 dagen en heb veel kunnen zien. De eerste dag dat ik in Shanghai ben aangekomen heb ik meteen al een tour op de scooter door de stad gedaan en ben meteen al opmerkelijke dingen tegengekomen. Het ruikt er niet zo fris (weet niet of dat komt doordat de mannen geen deo gebruiken of omdat de lucht zo smerig is:P). Niemand spreekt Engels en van gebaren hebben ze ook nog nooit gehoord. Gelukkig had ik Reinier en Carolyn die ik, wanneer ik alleen op ontdekkingsreis was, altijd kon bellen om even door de telefoon te zeggen in het Chinees wat ik wilde. Iets anders wat ik niet verwacht had, is dat arm en rijk zo dicht tegen elkaar aanzitten. Als je links kijkt zie je grote moderne gebouwen en rechts armoedige krottenwijken. Dat was in het begin best wel even schrikken. Je kan ook niet normaal over straat lopen zonder aangekeken te worden. Alsof ze nog nooooit een blanke hebben gezien. Ze zitten je echt schaamteloos aan te gapen. Iets anders raars is dat kleine kinderen geen luiers dragen maar een gat in hun broek hebben en de behoeftes gewoon op straat doen. De kinderen schijnen daardoor eerder zindelijk te worden en het scheelt natuurlijk een hoop geld aan luiers. Het verkeer is hier één grote chaos. Het is ALTIJD druk. Iedereen snijdt elkaar af en ze zitten constant te toeteren (ze hebben zelfs borden met verboden te toeteren). Toen ik voor het eerst de taxi in stapte en me gordel om deed, keek de chauffeur me heeel raar aan. Reinier vertelde me dat het niemand een gordel om doet en als je het wel doet betekent het dat je de chauffeur niet vertrouwd en slecht vindt rijden. Nou dat vond ik ook!
Verder is Shanghai niet echt heel duur (op het uitgaan na dan) en we zijn daarom ook elke dag lekker uit eten geweest. Ik heb daardoor veel van de Chinese cultuur kunnen proeven. Aangezien ik niet 1 van de makkelijkste ben met eten heb ik aan hen gevraagd om van te voren niet te zeggen wat ik eet. Daardoor heb ik nu kikker gegeten, varkenshersens, tong van een varken en nog meer vreemde dingen. En waar het naar smaakt? Tsja…ik denk dat de kruiden het enigszins eetbaar maken. En om niet te vergeten heb ik ook DE beroemde Peking eend gegeten. Dat was overigens erg lekker.
Na alles in Shanghai bekeken te hebben ben ik uitgenodigd om mee te gaan naar de familie van Carolyn in Hangzhou. Ook een grote zeer welvarende stad, maar heel veel mooier dan Shanghai. Hangzhou heeft veel meer te bieden aan natuur. Ik ben samen met Carloyn een dagje naar de bergen gegaan waartussen het mooie West Lake ligt (zie de foto’s). Vooral bekend ook om de full moon party. Wanneer het volle maan is schijnt dat heel mooi in het water te weerkaatsen.
Dit was het hele China verhaal en inmiddels ben ik in Bangkok (Thailand) aangekomen waar ik later waarschijnlijk weer heel veel verhalen over te vertellen heb. Het echte avontuur gaat nu voor mij beginnen. Vanaf ben ik echt op mezelf aangewezen en is het dag tegen de privacy!
Liefs uit Shanghai!
Foto link: http://picasaweb.google.com/lisabierman88
p.s. Bedankt voor jullie alle lieve berichtjes. Dat vind ik echt heel leuk om te lezen! Ik heb ook een skype adres (lisabierman88 )
Liefs uit Shanghai!
Foto link: http://picasaweb.google.com/lisabierman88
08 Oktober 2010 - 12:41
Laura:
Heeej Lisa,
Wat leuk om te lezen wat je allemaal meegemaakt hebt! Die foto's zijn ook leuk om te zien! Ik blijf je volgen en ben benieuwd wat je van Thailand vind.
Groetjes Laura -
08 Oktober 2010 - 12:45
WENDY:
LISAAA WAT EEET JIJ WEL NIET ALLEMAAL:O
Maree erg leuk verhaal en super leuke foto's nuw eten we teminste beetje waar je uithangt haha! Nou veel plezier in Bangkok!
KUSSS -
08 Oktober 2010 - 12:54
Seema:
Ik ben zo jaloers!! Krijg zelf helemaal kriebels om zo iets te ondernemen....
Heel veel plezier in Thailand, en zoals ik wel vaker gezegd heb: doe voorzichtig!!
Liefs uit het verre NL -
08 Oktober 2010 - 13:07
Ronald:
hey dame, wat een stoere verhalen! Goed om te horen dat de start van je reis zo goed is verlopen! Ik ben dan ook zeer benieuwd naar je vervolg bestemmingen en de daaraan gekoppelde verhalen! Geniet ervan lieverd! X uit huizen -
08 Oktober 2010 - 13:25
Melissa:
Heeej mop!! Geweldig verhaal;) Zit op me werk, kan dus helaas niet uitgebreid je foto's bekijken. Dat ga ik dus gelijk doen als ik thuis ben!!!:D
Veel plezier in Thailand! Dikke kus, Melissa -
08 Oktober 2010 - 13:41
Opa:
Wat een mooi verslag ik heb er met spanning naar uitgekeken Ik zit nu op de computer bij de kring en ga als ik thuis ben de foto,s bekijken.Ik wens je nog veel plezier en een verdere goede reis en heel veel groeten van Opa -
08 Oktober 2010 - 13:53
Marlene En Ruurd Van:
Hallo Lisa, Fantastisch om wat van je te horen. Je bent nu eigenlijk in een hele andere wereld als ik dit zo lees. Geniet ervan. Hier alles goed. Wij gaan deze week naar Barcelona, is ook gezellig , maar niet zo ver weg als waar jij nu zit.
Wensen je nog heel veel plezier. -
08 Oktober 2010 - 14:30
Irma:
Wat een mooie foto's zeg! En heb jij dat echt allemaal gegeten? Veel plezier in Bangkok, ben benieuwd hoe je het daar vindt? Is daar ook erg druk en heel veel smog!
Kus Irma -
08 Oktober 2010 - 14:44
Papa:
Blij je weer te zien al is het op een foto.ik zie aan je dat je geniet je hebt het ook verdiend.laat dat rooie mannetje maar daar is niks voor je.Maar die rode auto staat je wel.ik hou van je groetjes. -
08 Oktober 2010 - 14:44
Papa:
08 Oktober 2010 - 14:59
Manma:
Lieve Lisa,
Wat ben ik blij om wat van je te horen!!
Ik weet het, ik ben een bezorgde moeder.
Fijn dat je zo het genoten bij Reinier.
Ik zit nu op mijn werk en thuis ga ik de foto's bekijken.
Dikke kus, mama XXX. -
08 Oktober 2010 - 15:05
Yvonne:
Hoi lieve schat
Ben blij dat je goed bent aangekomen en wat een prachtige foto,s zeg.Nu maar op naar de volgende reis.En uhhhh....Het wordt nog wat met jou met dat eten.Straks kom je terug en dan lust je gewoon alles.Wie had dat nou gedacht zeg.Een hele dikke kus van mij us,Naomi Jozua en natuurlijk ook Silvano.Rustig aan en UITKIJKEN!!!!!!! -
08 Oktober 2010 - 15:21
Dennes:
Dat ziet er verdomd leuk uit allemaal! Ben benieuwd naar je volgende verhalen en foto's :D
Have fun! -
08 Oktober 2010 - 16:17
Michelle:
Lieve Lisa!
Wat GEWELDIG! Nu al een hoop ervaringen en je bent pas net op weg!! Geniet er echt van meis, dat iz belangrijk en zoals vele idd ook zeggen: be carefull!!!
Liefss Michelle -
08 Oktober 2010 - 16:52
Doyna:
Heeej Lisa!
Klinkt echt supervet en de foto's zien er ook erg leuk uit!
Gek he, dat landen op deze wereld en hun gewoontes zoooooo anders zijn dan dat wij hier gewend zijn..
Nou heel veel plezier verder en pas goed op jezelf ;)
xxxxx -
08 Oktober 2010 - 17:23
Karin:
hey meissie
Je ziet er fantastisch uit! en wat een mooie natuur daar, geniet maar met volle teugen. is al dat reizen toch nog ergens goed voor , je gaat er goed door eten en ook aparte dingen.
Heeeeel veeeeel plezier en een goede reis.
Diiiiiiiiiiiiikke kus Ad en Karin -
08 Oktober 2010 - 17:32
Ida:
Hoi Lisa,
Fijn dat alles goed gaat met je, grappig die ervaringen in zo'n grote stad, met al die mensen, die lucht en het drukke verkeer! ik kijk nu al naar je volgende verslag uit! Liefs en een dikke kus van ons uit Almere! -
08 Oktober 2010 - 18:29
Mieke:
hoi Lisa,
leuke "brief"heb je gescheven.
ik hoop ernog veel te krijgen.
xxx -
08 Oktober 2010 - 19:28
Peter Pluer:
Hoi Lisa, dat ziet er erg bekend uit. Mooie indrukken al! Dit is het begin van iets groots. kus van je neef -
08 Oktober 2010 - 20:10
Daphne:
Wat super om allemaal te lezen!! Ben echt wel jaloers!! Geniet ervan!
Xx Daphne -
08 Oktober 2010 - 21:08
Robert:
Mooie China foto's! Een hele goede tijd in BKK en als je nog 'up north' gaat laat het even weten. Lisa!-)
Liefs, Robert
09 Oktober 2010 - 12:39
Kim:
Heej meis,
Het klinkt allemaal al echt goed joh! Lekker aan het genieten van de andere culturen:) Wel grote verschillen wel lastig denk ik ook.. Let wel goed op jezelf heh meissie.. Geniet er echt volop van!
Liefs mij -
09 Oktober 2010 - 16:30
Natasja:
Lieve Lisa,
Wat ontzettend leuk zeg je verslag en je mooie foto's echt leuk om je zo te volgen waar je zit, ziet en wat je eet hihihii.
En dan vanaf nu ben je dus alleen op je zelf aan gewezen, jeetje mikkie wat dapper allemaal hoor. je grote avontuur gaat dus nu echt helemaal beginnen.
we zijn blij om te lezen en te zien op de foto's dat je zo geniet en dat je het zo naar je zin hebt. Nou lief heel veel plezier geniet van al het moois om je heen.En we kijken uit naar je volgende verhaal en foto's.
Liefs en een kuzz wim en Natas
En een kusje van Sem -
09 Oktober 2010 - 17:20
Hetty:
hoi lisa
leuk om je eerste verhaal te lezen.
wat een belevenis zeg wat je nu al meemaakt en dat is nog maar het begin van je reis ,
lieve groetjes van hetty -
10 Oktober 2010 - 06:26
Paulien:
Hi meid,
Kikkers? Hier krijg je niets groens naar binnen! Haha. Goed te horen dat je je goed vermaakt! Je vader kwam gisteren langs en die mist je wel hoor, maar dat doen we allemaal wel!
Ik hoop veel verhalen van je te lezen en mooie foto's te zien, dan lijk je toch dichterbij!
Geniet, maak lol, ontmoet mensen en denk ook af en toe eens aan ons!
Liefs, dikke knuffel ook van zaïr! -
10 Oktober 2010 - 10:11
Hugo:
Lieve Lisa,
ik heb genoten van je leuke verslag en zie uit naar de volgende.
Veel plezier !
GROETJES
TANTE PAULA OME GERARD -
11 Oktober 2010 - 20:38
Opa:
Hallo Lisa Je foto's zijn heel mooi je beleefd wel heel wat er gaat een nieuwe wereld voor je open nog heel veel plezier en de hartelijke groeten van je Opa -
12 Oktober 2010 - 17:19
Monique:
Hai meisje,
Vond het erg leuk dat je zo snel op me mailtje reageerde,ik was zo benieuwd hoe het met je ging en hoe het daar allemaal was,vind het ook erg leuk om je verhaal te lezen.
Nou meid doe voorzichtig en geniet ervan.
Ik mis je en zie je snel weer.
Dikke kus Monique -
15 Oktober 2010 - 17:27
Jennifer:
he nichtje,
super voor je dat je het zo naar je zin hebt en lekker kan genieten.
dikke kus
jennifer marc en een hele dikke hug van thijmen -
16 Oktober 2010 - 08:09
Ben & Marion:
Hallo Lisa,
Een beetje late reactie op jou mooie reis verslag, leuk om op deze wijze wat van je te horen ( ga zo door )
Hopelijk heb je het in Bangkok ook zo naar je zin en is het er wat schoner.
Kijk anders of er een Mc. Donnalds is.
veel liefs Ben & Marion.
18 Oktober 2010 - 14:44
Albert:
Hoi Lisa,
Schitterende reis en geweldig mooie foto's.
Ik hoop dat je nog veel plezier mag beleven aan deze reis.
Doe een beetje voorzichtig en pas goed op jezelf.
Groetjes Albert -
18 Oktober 2010 - 17:29
Oma:
Lieve Lisa,
ik vond het heel erg leuk om je te zien en om je gesproken te hebben.
Kus, oma. -
19 Oktober 2010 - 17:47
Nelleke:
Hoi Lisa,
Tjonge jonge wat een stoere meid ben jij, wilde dat ik dat vroeger gedurfd had zeg, ben jaloers op je, maar gun het je van harte en jij laat mij beleven, wat ik eigenlijk stiekem zelf wel had willen doen
Heel veel plezier en pas goed op jezelf maar vooral lekker genieten, en wij blijven je volgen
dikke kus -
20 Oktober 2010 - 11:46
Marjo:
hallo lisa
late reactie maar wij zijn net terug van egypte
was super maar kan niet tippen aan wat jij allemaal meemaakt he.
geniet met volle teugen en ik volg je hoor op papier dan helaas groetjes -
24 Oktober 2010 - 11:27
Anita:
Hee meis, wat leuk om je verhaal te lezen en vooral ook om je foto's te zien! Goed om te horen dat je je zo vermaakt :) En nu op naar Singapore en dan eindelijk Ozzie!!!
dikke kus Anita -
24 Oktober 2010 - 17:46
Richa:
Hoi Lisa, ik heb je site via mijn moeder (tante Riet)van je opa (Herman) gekregen. (ik ben de moeder van Jan-Willem en Roos.) Geweldig meis, wat een avontuur! Ik ga je zeker volgen hoor.
Heel veel plezier op je reis!! groetjes Richa -
29 Oktober 2010 - 16:28
Tante Riet:
Opa heeft mijalles verteld over jouw .het was weer reuze gezellig lekker uit eten geweest want dat doe je alleen niet he heel veel h g en veel reis plezier van tante riet -
11 December 2010 - 17:55
Danielle:
heb je site over je wereld reis van je mams gekregen via het pd forum.
dus kijk zo nu en dan wow wat een ervaringen doe je op, super dapper.
En wilde je ook nog even feliciteren met je mams verjaardag gisteren.
geniet van de reis en wij doen dat van je ervaringen en verhalen.
Danielle -
23 December 2010 - 19:03
Danielle:
ik wens ook jou een voorspoedig 2011, de kerstdagen kweet niet ofdat jij dat daar meekrijgt..hihihi
liefs danielle
(forum van je mams)